Untitled
10 nov 2014
week 153: 30 oktober t/m 5 november

Op 30 oktober kwam Ellen om Bas en mij te knippen. Bas heeft het supergoed gedaan! Hij ging netjes in zijn stoel zitten en hield zijn hoofd stil als Ellen daarom vroeg. Het ging vandaag ook goed met poepen. Hij heeft een klein drolletje op de wc gedaan, maar zijn broek is in ieder geval de hele dag schoon gebleven, behalve toen hij vlak voordat hij naar bed moest in zijn broek plaste.
Bas is op 31 oktober weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft het erg goed gedaan. Hij had “aan de tafel” verteld dat we gaan uiteten als opa jarig is ;-). Omdat ze aan het fietspad aan het werken zijn en we een flink stuk om moeten fietsen als we de aangegeven omleiding zouden volgen, zijn we “door het bos” gefietst (een smal paadje tussen de bomen en een sloot, maar volgens Bas was het het bos). Sepp was jarig geweest en die had een cakeje met snoep getrakteerd. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest; die zijn vandaag teruggekomen van vakantie. Bas heeft lief gespeeld met zijn vakantiecadeautjes, heeft fijn gepuzzeld en gestift. Ondanks dat Bas vandaag wel in zijn broek gedaan heeft, heeft hij het toch heel goed gedaan op de wc gedaan. We zijn vandaag begonnen met 3 zakjes Forlax (2 ’s ochtends en 1 ’s avonds, al heb ik hem er vandaag 1 ’s ochtends en 1 bij de lunch gegeven, omdat ik Bas niet net voordat hij naar de Peuterspeelzaal zou gaan 2 zakjes wilde geven; eerst maar eens kijken wat de uitwerking van 2 zakjes bij het ontbijt is).
Op 01 november is Bas met Mark mee geweest naar opa en oma Van Mierlo. Daarna heeft Bas fijn in de tuin gespeeld, terwijl Mark in de tuin aan het werken was. Laat in de middag zijn Bas en Laura met mij op de fiets mee naar het centrum geweest om een boodschap te doen. ’s Avonds aten we pannenkoeken en Bas heeft er wel 3! gegeten. Hij wilde ook nog pudding, maar die kon hij toch echt niet meer op ;-). Bas en Laura hebben in bad gezeten, al moest Laura zo hard huilen, dat Mark haar er al snel weer uit gehaald heeft. Ik had Bas bij het ontbijt 2 zakjes Forlax in zijn chocomel gegeven, zoals de kinderarts gezegd had. Toen ik terug kwam van boodschappen doen, waren Mark, Bas en Laura alvast begonnen aan de lunch. Mark had Bas toen ook Forlax in zijn chocomel gedaan… dat was niet helemaal de bedoeling (2 ’s ochtends en 1 ’s avonds). We geven hem er vanavond maar niet nog een ;-). Bas heeft het super goed gedaan vandaag! Hij heeft een paar keer op de wc gepoept en had pas ’s avonds net voordat hij naar bed moest een ongelukje.
Bas, Laura en ik zijn op 02 november naar de Kleuterkerk geweest. We hadden daar een uitnodiging voor gehad omdat we de doopschelp van Laura op mochten komen halen. Er was iemand die gitaar speelde, er werden liedjes gezongen (“kerk”-liedjes, maar bijvoorbeeld ook “ik zag twee beren”), er werd een verhaal voorgelezen waar een toneelstukje bij werd opgevoerd, er was ranja en snoep voor de kinderen, ze hebben een tijdje een kleurplaat mogen kleuren en Bas mocht een kaarsje aansteken. Hij was helemaal stil, zo was hij onder de indruk van alles! ’s Middags heeft Bas fijn buiten gespeeld terwijl Mark in de tuin aan het werken was. Laat in de middag zijn we nog even bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Ook vandaag ging het erg goed met Bas. Hij heeft weer netjes op de wc gepoept. Wel had hij een ongelukje, maar toen zat hij voor straf in de hoek, dus misschien dat het daardoor kwam…
Ik ben op 03 november met Bas naar de tandarts geweest. We hebben maar heel even gepuzzeld in de wachtkamer en toen kwam de tandarts ons al halen. Bas mocht vandaag zelf in de grote stoel zitten en naar de televisie “in de lucht” kijken. Hij keek even wat moeilijk, maar toen ik hem in de stoel zette, vond hij het al snel toch wel prima. Hij kreeg een echte “tandartsenhandschoen” aan en mocht met een spiegel mee kijken wat de tandarts deed. Ze keek met een spiegeltje in zijn mond, telde met een krabbertje zijn tanden en spoot wat lucht in zijn mond. Toen was het alweer klaar en kreeg Bas een muntje om bij de receptie een cadeautje uit de automaat te halen. Over 3 maanden mag hij nog een keer en daarna ieder halfjaar. We zijn nog even bij wat winkels gaan kijken voor de traktatie voor Bas zijn verjaardag. Bas heeft even in de tuin gespeeld en ’s middags zijn we naar opa Van Aerle geweest, die was vandaag jarig. Tante Maartje, oom Tom en Eline waren er ook. Bas heeft fijn gespeeld, vaak op de wc gezeten en lekker gesmikkeld van het lekkers op tafel. Tante Willeke en oom Arjan kwamen ook na hun werk en we hebben met zijn allen frietjes gegeten. Bas heeft vandaag 2x een ongelukje gehad, waar hij eigenlijk niets aan kon doen. Hij is erg vaak naar de wc gegaan, maar omdat hij diarree had, ging het een paar keer mis. We hebben hem ’s avonds dan ook het 3e zakje Forlax niet gegeven.
Op 04 november heb ik Bas op de fiets naar de Peuterspeelzaal gebracht. Laura sliep nog en is bij Mark thuis gebleven. Bas moest even huilen toen ik moest gaan, maar heeft het verder weer fijn gehad. Mark, Laura en ik zijn Bas weer gaan ophalen. We hebben met zijn viertjes een boterham gegeten en daarna is Bas met Mark mee naar de Praxis geweest. Tante Monique, Esther en Lars zijn samen met Bas en Mark naar de Intertoys geweest. Bas mocht van tante Monique een puzzel uitzoeken als hij weer goed op de wc zou poepen. Hij heeft een mooie puzzel van Cars van 100 stukjes uitgezocht en toen hij thuis kwam, is hij er meteen enthousiast aan begonnen. ’s Avonds zijn we gaan uiteten voor de verjaardag van opa Van Aerle. Tante Maartje, oom Tom, Eline, tante Willeke, oom Arjan, tante Marian, ome Henny, tante Willy, ome Piet en Babs en Petro waren er ook. Bas is erg lief geweest. Hij heeft goed gegeten, lief gepuzzeld en met Eline in de speelhoek gespeeld. Toen we thuis waren, moest hij nog zijn “appel-perzik” opdrinken (met daarin de Forlax). Terwijl hij dat deed, heeft hij de Cars-puzzel afgemaakt.
Bas heeft op 05 november voor de 2e keer zijn nieuwe puzzel gemaakt. Hij is met mij mee boodschappen gaan doen. Toen we bij de apotheek waren, moest hij naar de wc. Het was erg druk in de apotheek, maar toen we terug kwamen van de wc waren we gelukkig nčt aan de beurt en hoefden we geen nieuw nummertje te trekken. Na het avondeten hebben Mark en Bas met de trein gespeeld.
Bas vindt het leuk “aan de telefoon”. Eerst luisterde hij alleen en zat hij wat verlegen te lachen, maar nu vertelt hij van alles. Hij vindt het ook erg leuk om het rode knopje in te drukken. Het heeft even geduurd voordat hij snapte dat hij dan eerst even “doei” moet zeggen, want eerst drukte hij het gesprek midden in een zin van iemand anders gewoon weg.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative